Agar 3x10g - RUF

Kód: V--15000
Značka: RUF
€1,60 / ks

Detailné informácie

Podrobný popis

Agar je prírodný želatinovací činidlo, ktoré môžu bez obáv používať aj vegetariáni a vegáni.

K príprave pokrmov, zákuskov a zákuskov potrebujete občas želírovacie prvok. Ale niekedy by ste sa radšej vyhli živočíšne želatíne, pretože to nevyhovuje vašej strave alebo zo zdravotných či etických dôvodov. Preto je agar skvelou alternatívou. Ide o čisto rastlinné želatinační činidlo. Pomáha vám dať sladkým jedlám alebo slaným dezertom - vrátane vegetariánskych alebo vegánskych pokrmov požadovanú tuhosť prirodzene bez živočíšnych produktov. Agartin sa vyrába z agaru, ktorý sa získava z modrých alebo červených rias. Je ľahké s ním pracovať - agartin sa pripravuje rovnakým spôsobom ako želatína na báze živočíšne. Jeden sáčok stačí na 500 ml tekutiny a je ekvivalentom cca. 6 želatínových plátkov. Ak používate agartin, možno budete musieť svoj recept mierne upraviť. Počas varenia tiež vydáva zvláštne vôňu, ktorú možno cítiť iba vtedy, keď sa varí. Agartin má v chladenej miske neutrálnu zápach a chuť. Na prípravu potrebujete 500 ml fluidu. Príprava: Pre studené zmesi: Obsah vrecúška s agartinem varte s 50 - 100 ml tekutiny (napr. Vodou, mliekom alebo smotanou) v hrnci po dobu 2 minút. Potom zamiešajte studené ingrediencie a rýchlo nalejte do vhodnej nádoby. Keď pridávate šľahačku (napr. Pre koláčové náplne), nechajte horúcu zmes mierne vychladnúť, inak sa krém roztaví. Pre horúce zmesi: pred varením pridajte do tekutiny agartin a varte aspoň 2 minúty. Nechajte vychladnúť po dobu 1-3 hodín, podľa receptu. Zloženie: maltodextrín, zahusťovacie agar.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz