agar 50g

Neohodnotené
 

Trvanlivosť do roku 2020

Návod na použitie: Dávkovanie 4g - 15g na liter vody podľa použitého Agaru a požadovanej pevnosti výrobku. Agar zamiešame do studenej vody.

Dostupnosť SKLADOM v predajni (10 ks)
Môžeme doručiť do
23.7.2019
€1,88    
Kód tovaru 17692
Značka Made in Italy
Kategória Cukrárske potreby
 

Agar je polysacharid zložený prevažne z cukrových jednotiek D - galaktózy. Získava sa extrakciou prirodzených kmeňov morských rias čeľadí Gracilaria converfoides (L.) Sphaerococcacceae. Agar je látka bez zápachu alebo so slabým charakteristickým zápachom. Práškový agar je farby bielej, žltkasto biele až svetložlté. Agar je nerozpustný v studenej vode, ale rozpustný vo vriacej vode. Číslo za názvom Agar Agar označuje pevnosť gélu vg / cm2 pri dávkovaní 1,5%. Čím je číslo vyššie, tým sa znižuje dávkovanie, až na polovicu.

  • Používa sa ako želírujúca látka (E406) pri výrobe ovocných tort a dezertov, v gastronómii pri príprave aspikov. Zrnitosť: 60 mesh.
  • Použitie: Agar zamiešame do studenej vody a privedieme do varu na 3-5 minút. Vznikne pena. Po jej čiastočnom opadnutí odstavíme
  • Pridáme množstvo cukru podľa zvyklostí (odporúčanej 200-250g na liter)
  • Pri chladnutí (cca 50-60 ° C) pridáme prípravok k okysleniu (odporúčaná kyselina citrónová 3g na kg gélu)
  • Agar spracujeme podľa technologických postupov
  • POZOR: v kyslom prostredí Agar degraduje a rozpadá sa. Možno mierne okysliť chladnúce gél.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: